Egyszerre ropogós és puha. Ízletes, finom vacsora.

A csirkemellet szeletekre vágjuk.

Sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezzük és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ha elkészült tálra szedjük.

A maradék olajban (ha kell kevéssel pótoljuk) megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát.
Belenyomjuk a fokhagymát és pár másodperc után megszórjuk a liszttel.
Elkeverjük, majd felöntjük a tejjel. Fűszerezzük.
Alacsony hőfokon besűrítjük.
Addig a csirkemellet két villa segítségével feltépkedjük.
A kenyereket megpirítjuk.

A szószba beletesszük a csirkét, elkeverjük és a fele sajtot is hozzáadjuk.

Egy enyhén kiolajozott kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor kenyérrel.
Ráöntjük a csirkés szósz ⅔-át.
Újabb sor kenyér következik, majd a maradék szószt is ráöntjük.

Tetejét megszórjuk sajttal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A csirkemellet szeletekre vágjuk.

Sóval, borssal, fokhagymaporral fűszerezzük és kevés olajon mindkét oldalát pirosra sütjük.
Ha elkészült tálra szedjük.

A maradék olajban (ha kell kevéssel pótoljuk) megpirítjuk az apró kockákra vágott hagymát.
Belenyomjuk a fokhagymát és pár másodperc után megszórjuk a liszttel.
Elkeverjük, majd felöntjük a tejjel. Fűszerezzük.
Alacsony hőfokon besűrítjük.
Addig a csirkemellet két villa segítségével feltépkedjük.
A kenyereket megpirítjuk.

A szószba beletesszük a csirkét, elkeverjük és a fele sajtot is hozzáadjuk.

Egy enyhén kiolajozott kb. 20x30 cm-es tepsi alját kirakjuk egy sor kenyérrel.
Ráöntjük a csirkés szósz ⅔-át.
Újabb sor kenyér következik, majd a maradék szószt is ráöntjük.

Tetejét megszórjuk sajttal, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Forrón tálaljuk.
Hozzászólás