Nyomtatási beállítások

Krumplis rudacskák

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

Maradék krumplipüré felhasználásával szoktam készíteni ezeket a rudacskákat. Gyorsan elkészül és finom nassolni való.

Krumplis rudacskák

 40 dkg liszt
 4 evőkanál krumplipüré (maradék püré tökéletes)
 2 kávéskanál só
 fél kávéskanál cukor
 1 csomag szárított élesztő
 1 tojás (plusz 1 tojás a kenéshez)
 2 evőkanál olaj
 kb. 2 dl langyos tej
 szezámmag (elhagyható)
1

A lisztet elkeverjük a sóval, cukorral és az élesztővel.

2

Hozzáadjuk a langyos krumplipürét, 1 tojást, az olajat és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy összeálljon a tészta. Egy nem túl lágy tésztát kapunk.

3

Krumplis rudacskák

Megszórjuk liszttel és letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

4

Miután megdagadt a tészta kinyújtjuk ujjnyi vastagra.

5

Krumplis rudacskák

Tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.
Rudakat vágunk belőle.

6

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Még langyosan is nagyon finom. Vacsorára egy pohár teával kitűnő választás.
Nutrition Facts

Adag 4