SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A megunhatatlan kedvenc. Ti hogy szeretitek?

lángos

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óraFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra 20 perc

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

2

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.

3

Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 50 percet pihentetjük.

4
lángos

Mikor duplájára nőtt 10 részre osztjuk a tésztát és vékony kör alakúra nyújtjuk a tésztákat.

5

Közben egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.

6
lángos

Bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.

7
lángos

Gyorsan sül, oldalanként pár perc alatt megsülnek.

8
lángos

Papírtörlőre szedjük.

9
lángos

A lángos bármilyen feltéttel tálalható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

2

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.

3

Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 50 percet pihentetjük.

4
lángos

Mikor duplájára nőtt 10 részre osztjuk a tésztát és vékony kör alakúra nyújtjuk a tésztákat.

5

Közben egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.

6
lángos

Bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.

7
lángos

Gyorsan sül, oldalanként pár perc alatt megsülnek.

8
lángos

Papírtörlőre szedjük.

9
lángos

A lángos bármilyen feltéttel tálalható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.

Lángos
Hirdetés