Nyomtatási beállítások

Lángos

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő1 óraFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra 20 perc

A megunhatatlan kedvenc. Ti hogy szeretitek?

lángos

 1 kg finomliszt
 600 ml langyos víz
 50 g élesztő
 1 tk cukor
 2 tk
 1 ek. olaj
 bő olaj a sütéshez
1

Az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk.

2

A lisztben elkeverjük a sót, majd beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék vizet és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta elválik az edény falától.

3

Kevés liszttel megszórjuk és letakarva 50 percet pihentetjük.

4

lángos

Mikor duplájára nőtt 10 részre osztjuk a tésztát és vékony kör alakúra nyújtjuk a tésztákat.

5

Közben egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat.

6

lángos

Bő, forró olajban kisütjük a lángosokat.

7

lángos

Gyorsan sül, oldalanként pár perc alatt megsülnek.

8

lángos

Papírtörlőre szedjük.

9

lángos

A lángos bármilyen feltéttel tálalható, csak a fantáziánk szabhat neki határt.

Nutrition Facts

Adag 4