Nyomtatási beállítások

Őszibarack süti

Mennyiség6 AdagElőkészítési idő50 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra 30 perc

Nem egyszerű az elkészítése, de nagyon finom, kiadós a végeredmény. Ráérős napokon érdemes kipróbálni.

őszibarack süti

A tésztához:
 30 dkg porcukor
 70 dkg + 3 evőkanál liszt
 20 dkg margarin
 3 tojás sárgája
 2 dl tej
 fél csomag sütőpor
Töltelékhez:
 10 dkg margarin
 15 dkg darált dió
 15 dkg darált keksz
 15 dkg porcukor
 1 evőkanál kakaópor
 baracklekvár
 rumaroma
Külsejére:
 3 tojás fehérje
 piros ételfesték
 10-15 dkg kristálycukor
1

A porcukrot, a margarint, a 3 evőkanál lisztet, a tojás sárgáját és a 2 dl tejet géppel habosra keverjük.

2

Majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert 70 dkg lisztet.

3

Kézzel jól összegyúrjuk.

4

40-42 darab egyforma nagyságú gombócot formázunk.

5

Lassú tűzön 170 fokon megsütjük.

6

őszibarack süti

Ha megsült még melegen az alját kivágjuk és a belsejét egy kiskanál segítségével kikaparjuk.

Töltelék:
7

Őszibarack süti

A tészta belsejét összemorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg margarint, 15 dkg darált diót, 15 dkg darált kekszet, a cukrot és a kakaót, majd annyi baracklekvárt, hogy jól összeálljon a töltelék. A rumaromát is beleöntjük.

8

Ezzel a töltelékkel a félgömböket megtöltjük, majd 2-2 összeragasztunk.

9

Egyik felét (alját) piros ételfestékkel megfestjük. Tojásfehérjével az egészet megkenjük, végül kristálycukorba forgatjuk.

Miután megszáradt a külsején a cukros tojásfehérje, dobozba tesszük. Sokáig elálló, finom sütemény.
Nutrition Facts

Adag 6