Nyomtatási beállítások

Párolt céklasaláta

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

Finom vitaminbomba a hideg téli időre.

Párolt céklasaláta

 1 kg cékla
 1 közepes fej hagyma
 3 evőkanál cukor
 2 evőkanál étolaj
 2 evőkanál 10%-os ecet
 1 evőkanál köménymag
 izlés szerint só
1

A céklát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

2

A cukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál olajat és az apróra vágott hagymát.

3

Mikor a hagyma megdinsztelődött hozzáadjuk a céklát.

4

Ízlés szerint sózzuk, beletesszük az ecetet és a köményt.

5

Puhára pároljuk.

Vacsihoz vajas kenyérre halmozva nagyon finom. Tálalhatjuk sült hurkához és húsokhoz is.
Nutrition Facts

Adag 4