SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Különleges ízvilágú bazsalikomos pesztóval kent kifli.

pesztós kifli

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

1

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2

A lisztet elkeverjük a sóval, beletesszük a felfuttatott élesztőt és langyos tejjel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben az olajat is belekeverjük.

3

Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.

4

A megkelt tésztát kettévágjuk és mindkét részből nagy kört nyújtunk.
Az egyik kört megkenjük a pesztóval, a másik tésztalapot ráfektetjük.

5
pesztós kifli

Kicsit megnyomkodjuk és 12 körcikkre vágjuk.

6
pesztós kifli

Feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

7
pesztós kifli

Puha omlós kifliket kapunk a vacsihoz. Másnap is nagyon finom.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2

A lisztet elkeverjük a sóval, beletesszük a felfuttatott élesztőt és langyos tejjel közepesen lágy tésztát dagasztunk. Közben az olajat is belekeverjük.

3

Letakarva meleg helyen 30 percig kelesztjük.

4

A megkelt tésztát kettévágjuk és mindkét részből nagy kört nyújtunk.
Az egyik kört megkenjük a pesztóval, a másik tésztalapot ráfektetjük.

5
pesztós kifli

Kicsit megnyomkodjuk és 12 körcikkre vágjuk.

6
pesztós kifli

Feltekerjük, így kis kifliket kapunk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon 25-30 percig sütjük.

7
pesztós kifli

Puha omlós kifliket kapunk a vacsihoz. Másnap is nagyon finom.

Pesztós kifli
Hirdetés