Nyomtatási beállítások

Pizzás és fokhagymás tekercs

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

Egy tésztából két féle vacsi készíthető.

Pizzás és fokhagymás tekercs

A tésztához
 500 g liszt
 1 csomag szárított élesztő
 1 tk
 1 tk cukor
 2 ek. olaj
 300 ml tej
A töltelékhez
 4 ek. ketchup
 oregánó, bazsalikom, petrezselyemízlés szerint
 4 ek. tejföl
 só, bors, petrezselyem, fokhagymaporízlés szerint
 300 g felvágott
 300 g reszelt sajt
 100 g füstölt szalonna
1

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk és fél órát langyos helyen pihentetjük.
2 részre osztjuk.

2

Kinyújtjuk kb 40x40 cm-es négyzetre.

3

Pizzás és fokhagymás tekercs

Egyiket megkenjük ketchuppal, megszórjuk fűszerekkel.

4

Pizzás és fokhagymás tekercs

A másikat megkenjük a fokhagymával, sóval, borssal ízesített tejföllel.

5

Megszórjuk petrezselyemmel.
A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
Eloszlatjuk a tésztákon.

6

A felvágottat csíkokra vágjuk és szintén a tésztákra tesszük.

7

Pizzás és fokhagymás tekercs

Reszelt sajttal megszórjuk és feltekerjük.

8

Pizzás és fokhagymás tekercs

Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és késsel egészen az aljáig megszúrkáljuk.

9

Pizzás és fokhagymás tekercs

A szalonna zsírjával megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.

10

Pizzás és fokhagymás tekercs

Szeletekre vágva tálaljuk.

Nutrition Facts

Adag 4