Nyomtatási beállítások

Ragacsos, fokhagymás csirkemell

Mennyiség2 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

Gyorsan elkészíthető, különleges ízvilágú finom csirkemell. A méz enyhén karamellizálódik a sütés során, és egy gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz a csirkemellnek. A szójaszósz sós ízt ad a húsnak, a fokhagyma pedig kellemesen fűszeressé teszi.

Ragacsos, fokhagymás csirkemell.

 30 dkg csirkemell
 só, bors
 liszt a forgatáshoz
 2 evőkanál olaj
 1 evőkanál vaj
 4 gerezd fokhagyma
 1 kávéskanál ecet
 1 evőkanál szójaszósz
 3 evőkanál méz
1

Ragacsos, fokhagymás csirkemell

A csirkemellet szeletekre vágjuk.
Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát és lisztbe forgatjuk.

2

1 evőkanál olajban aranybarnára sütjük.
Kiszedjük egy tálra.

3

A serpenyőbe még egy evőkanál olajat és egy evőkanál vajat teszünk.
Megfuttatjuk benne az apróra vágott fokhagymát.

4

Beleöntjük az ecetet, a szójaszószt és a mézet. Pár perc alatt besűrítjük.

5

Ragacsos, fokhagymás csirkemell

Visszatesszük a húst a serpenyőbe, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Hasábkrumplival tálaltuk, amit a szafttal jól meglocsoltunk.
Nutrition Facts

Adag 2