Nyomtatási beállítások

Rántott hús új élete

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő10 percFőzési idő20 percÖsszes idő30 perc

Biztos nálatok is előfordult már, hogy rengeteg rántott hús megmaradt a hétvégi ebédről. Másnap, harmadnap már nem az igazi, de egy kis kreativitással finom vacsora készülhet belőle.

Rántott hús új élete

 1 csomag leveles vajas tészta
 45 szelet rántott hús
 4 ek. tejföl
 2 tojás1 a töltelékhez, 1 a kenéshez
 2 tk pirosarany
 fűszerek ízlés szerint
 só, bors
 100 g reszelt sajt
 szezámmagízlés szerint, elhagyható
1

A maradék ránott húst apró kockákra vágjuk. Egy tálban összekeverjük a tejföllel, a piros arannyal, 1 tojással és tetszőleges fűszerekkel.
Belereszeljük a sajtot.

2

Rántott hús új élete

A vajas tésztát kinyújtjuk, és 4 részre vágjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztákon.

3

A tészta szélét megkenjük tojással, majd félbehajtjuk és jól lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjon ki a töltelékünk.

4

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a tojás maradékával és villával több helyen megszurkáljuk.
Ha szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal.

5

Rántott hús új élete

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4