A reszelt zöldségek sóban tartósítva kiváló megoldást nyújtanak arra, hogy a téli hónapokban is élvezhessük a friss ízeket.
Minden zöldséget alaposan mossunk meg és hámozzunk meg, ha szükséges.
Az összes zöldséget finom reszelőn reszeljük le. A cél az, hogy minél apróbb darabokra reszeljük, így a sóval történő érintkezés felületét növeljük, ami elősegíti a tartósítást.
Mérjük le a lereszelt zöldségeket és minden kilónként 20 dkg sót keverjünk hozzá. Alaposan keverjük el.
Hagyjuk állni a sós zöldségkeveréket legalább 1-2 órán át. Ez idő alatt a só elkezdi kivonni a zöldségekből a nedvességet.
A zöldségeket nyomkodjuk bele szorosan az üvegekbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. Zárjuk le jól az üvegeket.
A kész ételízesítőt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fontos, hogy felbontás után hűtőben tartsuk, és 1-2 hónapon belül használjuk el.
Összetevők
Útmutató
Minden zöldséget alaposan mossunk meg és hámozzunk meg, ha szükséges.
Az összes zöldséget finom reszelőn reszeljük le. A cél az, hogy minél apróbb darabokra reszeljük, így a sóval történő érintkezés felületét növeljük, ami elősegíti a tartósítást.
Mérjük le a lereszelt zöldségeket és minden kilónként 20 dkg sót keverjünk hozzá. Alaposan keverjük el.
Hagyjuk állni a sós zöldségkeveréket legalább 1-2 órán át. Ez idő alatt a só elkezdi kivonni a zöldségekből a nedvességet.
A zöldségeket nyomkodjuk bele szorosan az üvegekbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. Zárjuk le jól az üvegeket.
A kész ételízesítőt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fontos, hogy felbontás után hűtőben tartsuk, és 1-2 hónapon belül használjuk el.
Hozzászólás