SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A reszelt zöldségek sóban tartósítva kiváló megoldást nyújtanak arra, hogy a téli hónapokban is élvezhessük a friss ízeket.

zöldségek sóban tartósítva

Mennyiség10 Adag
Előkészítési idő30 percÖsszes idő30 perc

Nyugodtan kísérletezhetünk más zöldségekkel is. Például adhatunk hozzá cukkinit, karfiolt, padlizsánt vagy akár brokkolit is.

1

Minden zöldséget alaposan mossunk meg és hámozzunk meg, ha szükséges.

2

Az összes zöldséget finom reszelőn reszeljük le. A cél az, hogy minél apróbb darabokra reszeljük, így a sóval történő érintkezés felületét növeljük, ami elősegíti a tartósítást.

3

Mérjük le a lereszelt zöldségeket és minden kilónként 20 dkg sót keverjünk hozzá. Alaposan keverjük el.

4

Hagyjuk állni a sós zöldségkeveréket legalább 1-2 órán át. Ez idő alatt a só elkezdi kivonni a zöldségekből a nedvességet.

5

A zöldségeket nyomkodjuk bele szorosan az üvegekbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. Zárjuk le jól az üvegeket.

6

A kész ételízesítőt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fontos, hogy felbontás után hűtőben tartsuk, és 1-2 hónapon belül használjuk el.

Felhasználáskor ügyeljünk, hogy ételünket kevésbé kell sózni, hisz az ételízesítő sós!
A reszelt zöldségek sóban tartósítva nemcsak praktikus és egyszerű módja annak, hogy télire is eltegyük a nyár ízeit, de egyben egészséges és gazdaságos megoldás is.

Kategória

Összetevők

Nyugodtan kísérletezhetünk más zöldségekkel is. Például adhatunk hozzá cukkinit, karfiolt, padlizsánt vagy akár brokkolit is.

Útmutató

1

Minden zöldséget alaposan mossunk meg és hámozzunk meg, ha szükséges.

2

Az összes zöldséget finom reszelőn reszeljük le. A cél az, hogy minél apróbb darabokra reszeljük, így a sóval történő érintkezés felületét növeljük, ami elősegíti a tartósítást.

3

Mérjük le a lereszelt zöldségeket és minden kilónként 20 dkg sót keverjünk hozzá. Alaposan keverjük el.

4

Hagyjuk állni a sós zöldségkeveréket legalább 1-2 órán át. Ez idő alatt a só elkezdi kivonni a zöldségekből a nedvességet.

5

A zöldségeket nyomkodjuk bele szorosan az üvegekbe, hogy minél kevesebb levegő maradjon benne. Zárjuk le jól az üvegeket.

6

A kész ételízesítőt hűvös, sötét helyen tároljuk. Fontos, hogy felbontás után hűtőben tartsuk, és 1-2 hónapon belül használjuk el.

Felhasználáskor ügyeljünk, hogy ételünket kevésbé kell sózni, hisz az ételízesítő sós!
A reszelt zöldségek sóban tartósítva nemcsak praktikus és egyszerű módja annak, hogy télire is eltegyük a nyár ízeit, de egyben egészséges és gazdaságos megoldás is.
Reszelt zöldségek sóban tartósítva
Hirdetés