Nyomtatási beállítások

Rizses paradicsomos csirkemell

Mennyiség1 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő40 percÖsszes idő1 óra

Egyszerű egytálétel, amivel az egész család jóllakik. Ebédre vagy vacsorára is tökéletes.

Rizses paradicsomos csirkemell

 2 ek. olaj
 500 g csirkemell
 1 kávéskanál pirospaprika
 1 kávéskanál bors
 1 tk fokhagymapor
 1 csipet cayenne bors
 2 tk
 6 virsli
 1 nagy fej vöröshagyma
 3 TV paprika
 1 erős paprika (elhagyható)
 6 gerezd fokhagyma
 1 pohár csirke alaplé(1 pohár forró vízben feloldott fél leveskocka is megteszi)
 1 pohár paradicsompüré
 2 pohár főtt rizs
1

Rizses paradicsomos csirkemell

1 evőkanál olajon megpirítjuk a kockára vágott csirkemellet. Közben fűszerezzük pirospaprikával, sóval, borssal, cayenne borssal, fokhagymaporral.

2

Miután megpirult a csirkénk, hozzáadjuk a karikákra vágott virslit is. Jól átkeverjük.

3

Ha a virsli is megpirult, egy tálra szedjük.

4

Ugyanabban a serpenyőben még egy kanál olajon pirítjuk az apró kockákra vágott hagymát, paprikát és fokhagymát.

5

Ha már egy kicsit összeesett, akkor egy csipet sóval és borssal megszórjuk.

6

Pár perc után felöntjük a csirke alaplével és a paradicsompürével.

7

10 percet hagyjuk főni.

8

Rizses paradicsomos csirkemell

Hozzáadjuk a főtt rizst, jól összekeverjük, majd mehet bele az előzőleg elkészített hús és virsli.

9

Letakarva hagyjuk főni 5 percet, hogy az ízek összeérjenek és a hús visszamelegedjen.

10

Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!

Nutrition Facts

Serving Size 4