Nyomtatási beállítások

Sonkával töltött perec

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő40 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra

Sonkás ragut rejtő, puha perecek.

Sonkával töltött perec

A tésztához
 600 g liszt
 300 ml langyos víz
 2 ek. olaj
 1 csomag instant élesztő
 1 tk
 1 kávéskanál cukor
A töltelékhez
 1 kis fej hagyma
 50 g füstölt szalonna
 200 g gépsonka
 2 tk paradicsompüré
 2 csipet
 oregánó, bazsalikom, bors, fokhagymapor ízlés szerint
 kevés olaj
 1 tojás a kenéshez
 200 g reszelt sajt
1

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk. Langyos helyen fél órát pihentetjük.
A töltelékhez a hagymát és a szalonnát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdintszeljük.

2

A gépsonkát szintén apró kockákra vágjuk és a hagymás szalonnához adjuk.

3

Sonkával töltött perec

A paradicsompürét kevés vízzel elkeverjük és a raguhoz öntjük.
Ízlés szerint fűszerezzük.
Pár percig főzzük és félre húzzuk a tűzről.

4

Sonkával töltött perec

A közben megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. 5 cm-es csíkokat vágunk belőle.
Megkenjük a töltelékkel az összes csíkot, hengert formálunk belőle és perec formára hajtjuk.

5

Sonkával töltött perec

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

6

Sonkával töltött perec

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

7

Sonkával töltött perec

Forrón tálaljuk. Nekünk 7 darab perecünk lett.

Nutrition Facts

Adag 4