Nyomtatási beállítások

Tejfölös sült burgonya

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő50 percÖsszes idő1 óra 10 perc

Hűvösebb esték kedvelt vacsorája nálunk.

Tejfölös sült burgonya

 1 kg burgonya
 0,50 kg tejföl
 200 g reszelt sajt
 200 g füstölt szalonna
 só, bors
 fokhagymapor
1

A burgonyákat megpucoljuk, és félbevágjuk.

2

Villával több helyen megszurkáljuk a lapos felén.

3

Tejfölös sült burgonya

Sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük (nem teljesen készre).

4

Míg sül a krumpli, a szalonnát apró kockákra vágjuk, a tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral, kevés sóval, borssal.
Az apróra vágott szalonnát belekverjük a tejfölbe.

5

A 30 perc leteltével kivesszük a sütőből, és elosztjuk rajta a fokhagymás tejföllel elkevert szalonnát és a reszelt sajtot. Kb. még 15 percre visszatoljuk a sütőbe.

6

Amikor a sajt és a szalonna megpirultak, kész is vagyunk.

7

Forrón tálaljuk, Jó étvágyat!

Nutrition Facts

Adag 4