Nyomtatási beállítások

Tepertős pogácsa

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő4 óraFőzési idő20 percÖsszes idő4 óra 20 perc

Egyszerű tepertős pogácsa, amit nem kell hajtogatni. Melegen is nagyon finom, de napokig puha marad.

Tepertős pogácsa

 500 g liszt
 300 g darált tepertő
 100 ml tej
 25 g élesztő
 1 tojás
 1 tojás sárgája
 2 tk
 1 tk ecet
 200 ml tejföl
 1 kávéskanál cukor
1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a darált tepertővel elmorzsoljuk.

3

Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojást, 1 kanál ecetet és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

4

Amikor jól összeállt a tésztánk, kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és hűtőszekrényben legalább 3 órát pihentetjük.

5

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle.

6

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és a megmaradt tojásfehérjével lekenjük. Ilyenkor még megsózhatjuk a tetejét is.

7

Ismét, de már szobahőmérsékleten, egy órát pihentetjük.

8

Forró, 200-220 fokos sütőben 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nutrition Facts

Adag 4