Nyomtatási beállítások

Tepertős pogácsa

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő2 óraFőzési idő40 percÖsszes idő2 óra 40 perc

Nincs jobb egy finom, friss pogácsánál.

tepertős pogácsa

 700 g liszt
 150 g zsír
 250 g tejföl
 25 g élesztő
 200 ml tej
 1 kávéskanál cukor
 1 ek.
 300 g darált tepertő
 1 tojás a kenéshez
1

Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet a zsírral és a tejföllel egy tálba tesszük. Sózzuk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.

3

Bedagasztjuk a tésztát. Szükség esetén még langyos tejet adunk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

4

Letakarva meleg helyen fél órát pihentetjük.

5

Fél óra után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel és két oldalról behajtjuk, majd felül és alul is behajtjuk.

6

Liszttel megszórjuk és újabb fél órát pihentetjük. A hajtogatást és pihentetést még egyszer megismételjük.

7

tepertős pogácsa

Kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát. Tetejét beirdaljuk, tojással megkenjük és pogácsákat szaggatunk belőle.

8

tepertős pogácsa

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük.

Nutrition Facts

Adag 4