Nyomtatási beállítások

Virslis lencsesaláta

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő20 percFőzési idő10 percÖsszes idő30 perc

Vacsira nagyon finom, előre elkészíthető virslis lencsesaláta.

Virslis lencsesaláta

 30 dkg főtt lencse
 4 db virsli
 1 fej hagyma
 1 kis doboz tejföl
 2 evőkanál majonéz
 só, bors
 1 teáskanál ecet
 csipet cukor
1

A hagymát nagyon apróra vágjuk.
Megsózzuk és egy teáskanál ecetet öntünk rá.
Állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót összekeverjük.

2

A virslit karikákra vágjuk.

3

A tejfölt a majonézzel elkeverjük.

4

Egy nagy tálba öntjük a lencsét, a virslit és a hagymát.

5

Picit sózzuk, borsozzuk és egy csipet cukrot is teszünk hozzá.
Elkeverjük.

6

Hozzáadjuk a majonézes tejfölt és azzal is jól összekeverjük.

7

Jól lehűtve tálaljuk.

Ebédre húsok mellé köretnek is elkészíthetjük a virslis lencsesalátát. Vacsira kenyérre kenve finom, laktató.
Nutrition Facts

Adag 4