Ha valami finom, meleg ételre vágynánk. Nem győzzük olyan gyorsan sütni, mint ahogy fogy a ropogós krumplitallérunk. Vacsira kiváló választás.
HOZZÁVALÓK
- fél kg burgonya
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 tojás
- 1 evőkanál liszt
- só, bors, petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
- A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk és pár perc után a levet kinyomkodjuk.
- A kolbászt apró kockákra vágjuk.
- A kinyomkodott krumplihoz adjuk a tojást, a lisztet és a kolbászdarabkákat. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és 1-1 kanálnyi masszát szétlapítunk benne.
- Mérsékelt lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük és papírtörlőre szedjük. Jól süssük át, a krumpli ne maradjon nyers!
Kívül ropogós, belül puha marad.
Ropogós krumplitallér kolbászosan
Ropogós krumplitallér kolbászosan
Hirdetés