Ropogós krumplitallér kolbászosan

Ha valami finom, meleg ételre vágynánk. Nem győzzük olyan gyorsan sütni, mint ahogy fogy a ropogós krumplitallérunk. Vacsira kiváló választás.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg burgonya
  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • só, bors, petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  • A krumplit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk és pár perc után a levet kinyomkodjuk.
  • A kolbászt apró kockákra vágjuk.
  • A kinyomkodott krumplihoz adjuk a tojást, a lisztet és a kolbászdarabkákat. Ízlés szerint fűszerezzük.
  • Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk és 1-1 kanálnyi masszát szétlapítunk benne.
  • Mérsékelt lángon mindkét oldalát ropogósra sütjük és papírtörlőre szedjük. Jól süssük át, a krumpli ne maradjon nyers!

Kívül ropogós, belül puha marad.

Ropogós krumplitallér kolbászosan

Ropogós krumplitallér kolbászosan

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: