Rumos-kávés kocka

rumos-kávés kocka

Kevés alapanyagból mutatós sütemény.

HOZZÁVALÓK

  • 6 tojásból piskóta, amit egy kisebb kb. 20×30 cm-es tepsiben sütünk meg.

Krémhez:

  • 1 rumaroma
  • 1 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 dl feketekávé
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált keksz

Piskóta megkenéséhez:

  • 1 dl tej kevés rumaroma
  • 5 dkg lekvár

Tetejére:

  • 20 dkg porcukor
  • 1 tojás fehérje
  • pár csepp ételfesték.

ELKÉSZÍTÉS

  • A piskóta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot.
  • A belsejét kiskanállal kikaparjuk, úgy hogy a piskótának maradjon pereme.
  • A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert rumaromával, a kivájt törmeléket elmorzsoljuk.
  • A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval és gőz fölött állandó keveréssel besűrítjük.
  • Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kekszet, a piskótamorzsát és a rumaromát.
  • A tölteléket a piskóta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük lekvárral és pár órára hütőbe tesszük.
  • Diszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével és megfestjük a szinezővel.
  • Bevonjuk a mázzal és hagyjuk megkötni.
  • Hideg vizbe mártott késsel szeleteljük.

Tetején a mázt bármilyen szinűre festhetjük. Miénk most sárga lett.
Rumaroma helyett rummal is ízesíthetjük.

rumos-kávés kocka rumos-kávés kocka

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: