SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

A saslik elkészítése egyszerű, és rengeteg variációs lehetőséget kínál.

Saslik

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

1

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk.
Ujjnyi karikákra vágjuk.

2

A húst és a szalonnát kisebb szeletekre vágjuk.

3

Saslik pálcikára (ez lehet egy kettévágott húrkapálcika is) húzunk egy burgonyát, húst, hagymát, szalonnát és ezt addig folytatjuk míg tele nem lesz a pálcika.

4

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral vagy bármilyen fűszerkeverékkel.

5
Saslik

Alufóliába csomagoljuk.
Amíg tart az alapanyagunk, annyi pálcikát készítünk.

6

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük.

A hagyma, a paprika, a cukkini és a paradicsom a leggyakrabban használt zöldségek, de kísérletezhetünk más zöldségekkel is, mint a padlizsán vagy a gomba.
A húst előre is bepácolhatjuk , hogy még ízletesebb legyen. A zöldségeket egyforma méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljenek.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A burgonyát és a hagymát megpucoljuk.
Ujjnyi karikákra vágjuk.

2

A húst és a szalonnát kisebb szeletekre vágjuk.

3

Saslik pálcikára (ez lehet egy kettévágott húrkapálcika is) húzunk egy burgonyát, húst, hagymát, szalonnát és ezt addig folytatjuk míg tele nem lesz a pálcika.

4

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymaporral vagy bármilyen fűszerkeverékkel.

5
Saslik

Alufóliába csomagoljuk.
Amíg tart az alapanyagunk, annyi pálcikát készítünk.

6

Előmelegített sütőben 180 fokon 1 órát sütjük.

A hagyma, a paprika, a cukkini és a paradicsom a leggyakrabban használt zöldségek, de kísérletezhetünk más zöldségekkel is, mint a padlizsán vagy a gomba.
A húst előre is bepácolhatjuk , hogy még ízletesebb legyen. A zöldségeket egyforma méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljenek.
Saslik
Hirdetés