Omlós hússzeletek zöldséges raguval körülölelve.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg sertéscomb
  • 4 evőkanál étolaj
  • 1 fej hagyma
  • 20 dkg cukorborsó
  • 20 dkg konzerv kukorica
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 db ecetes uborka
  • 1 kávéskanál liszt
  • pirospaprika
  • só, bors, fokhagyma
  • piros arany

ELKÉSZÍTÉS

  • A húst szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és kevés olajon hirtelen átsütjük.
  • Kevés vizet öntünk alá és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Addig elkészítjük a ragut.
  • A hagymát apró kockákra vágjuk.
  • Kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és a cukorborsót.
  • Megpároljuk.
  • Mikor a borsó már puha, megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával.
  • Fél dl vízzel felöntjük.
  • Sóval, borssal, fokhagymával és piros arannyal ízesítjük ízlés szerint.
  • Felforraljuk.
  • Hozzáadjuk a húst, a kukoricát és az apró kockákra vágott ecetes uborkát.
  • Még egyet forralunk rajta és már tálalhatjuk is.

Tarhonyával tálaljuk ez a finom sertéscombot zöldséges raguval.

sertéscomb zöldséges raguval sertéscomb zöldséges raguval

image_printNyomtatás
Hirdetés