Sonkás sajtkrém

sonkás sajtkrém

Friss kenyérre kenve vacsorára, vagy zsemlébe töltve munkába vagy suliba is vihetjük.

HOZZÁVALÓK

  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 10 dkg natúr sajtkrém
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 15 dkg sonkás szalámi apróra vágva
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál szárított petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  • A vajból és a lisztből rántást készítünk.
  • Tejjel felengedjük, sózzuk, borsozzuk és sűrűre főzzük.
  • Még forrón belekeverjük a sajtokat.
  • Kihűtjük.
  • A mustárt, majonézt, sonkaszalámit és a petrezselymet a kihűlt sajtkrémbe keverjük.

Ha nincs otthon sonkaszalámi helyettesíthetjük párizsi vagy kolbászkockákkal is.

hússal töltött palacsinta hússal töltött palacsinta

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: