Sós perec

Sós perec

Igazi sós perecek. Kívül ropogós, belül puha. Mindenki kedvence lesz.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 20 dkg zsír
  • 2 tojás 
  • 1 kávéskanál cukor
  • A kenéshez:
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál liszt

ELKÉSZÍTÉS

  • Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
  • A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.
  • 12  részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.
  • Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.

Igazi esti tévénézős finomság. Aki nem szereti nagyon sósan csak kevés sós masszával kenje be.

Sós perec

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: