Nyomtatási beállítások

Sós perec

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő15 percFőzési idő20 percÖsszes idő35 perc

Sokáig elálló (persze csak ha marad) finomság.

sós perec

 60 dkg liszt
 2 teáskanál só
 Fél csomag sütőpor
 16 dkg zsír
 2 tojás sárgája
 Annyi tej, hogy összeálljon a tészta
 1 tojás a kenéshez
1

sós perec

A hozzávalókból tésztát gyúrunk.

2

3 mm vastagra kinyújtjuk és perecszaggatóval kiszaggatjuk.

3

sós perec

Tepsibe sorakoztatjuk.

4

Tojással megkenjük és megsózzuk a kis pereceinket.

5

Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Egyszer eltűnt a perec szaggatónk, akkor kis 3x3 centis kockákra vágtuk, úgy is finom lett. Akinek nincs perecszaggatója bátran kipróbálhatja így is.
Nutrition Facts

Adag 4