Sós perec

sós perec

Sokáig elálló (persze csak ha marad) finomság.

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg liszt
  • 2 teáskanál só
  • Fél csomag sütőpor
  • 16 dkg zsír
  • 2 tojás sárgája
  • Annyi tej, hogy összeálljon a tészta

ELKÉSZÍTÉS

  • A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  • 3 mm vastagra kinyújtjuk és perecszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Tepsibe sorakoztatjuk.
  • Tojásfehérjével megkenjük és megsózzuk a kis pereceinket.
  • Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Egyszer eltűnt a perec szaggatónk, akkor kis 3×3 centis kockákra vágtuk, úgy is finom lett. Akinek nincs perecszaggatója bátran kipróbálhatja így is.

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: