Nyomtatási beállítások

Sós perec

Mennyiség4 AdagElőkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 25 perc

Igazi sós perecek. Kívül ropogós, belül puha. Mindenki kedvence lesz.

Sós perec

 50 dkg liszt
 4 dkg élesztő
 3 dl tej
 20 dkg zsír
 2 tojás
 
 1 kávéskanál cukor
A kenéshez:
 1 evőkanál só
 1 evőkanál liszt
 kevés víz
1

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.

3

Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.

4

12 részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

6

Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.

7

Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.

Igazi esti tévénézős finomság. Aki nem szereti nagyon sósan csak kevés sós masszával kenje be.
Nutrition Facts

Adag 4