Svéd húsgolyó

svéd húsgolyó

A tejszínes mártás és az áfonyadzsem találkozása a pici húsgolyókkal fenséges ízélményt ad.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 kávéskanál só
  • 3 dl fözőtejszín
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél evőkanál liszt
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • fél leveskocka
  • vaj
  • áfonyalekvár

ELKÉSZÍTÉS

  • A hagymát nagyon apróra vágjuk és kevés vajon megpirítjuk.
  • A darált húst jól elkeverjük a borssal, sóval, 2-3 evőkanál tejszínnel, zsemlemorzsával és a pirított hagymával.
  • Pici diónyi golyókat formázunk belőle.
  • Kevés vajon serpenyőben megsütjük, hogy minden oldala megpiruljon és átsüljön.
  • Tálra szedjük és a maradék vajba teszünk fél evőkanál lisztet, elkevergetjük és felöntjük 1 dl vízzel.
  • Most mehet bele a leveskocka és a szójaszósz.
  • Felöntjük a maradék tejszínnel és besűrítjük.
  • Tálaláskor a húsgombócokat tálra rakjuk, öntünk rá a tejszínes szószból és áfonyalekvárt teszünk mellé.

Hasábkrumplival, de akár kenyérrel is tálalhatjuk.

svéd húsgolyó svéd húsgolyó

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: