Szalonnával rakott hús

Csak berakosgatjuk a tepsibe, a többi már a sütő dolga.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg sertéscomb
  • 30 dkg füstölt szalonna
  • 1 tojás
  • liszt
  • 20 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • Kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral (ezzel megkönnyítjük a dolgunkat mosogatásnál)
  • A húst és a szalonnát felszeleteljük.
  • Tepsi aljába egy sor szalonnát felszeletelünk.
  • Szelet húst tojásba, majd lisztbe mártjuk és a szalonnára fektetjük.
  • Erre egy sor sajt kerül.
  • Addig ismételjük a rétegezést, míg el nem fogy az alapanyagunk.
  • Tetejére szalonna kerüljön.
  • Fóliával lefedjük és előmelegített 180°C-os sütőben 40 percig sütjük.
  • Leszedjük a fóliát és még 10 percig visszatoljuk a sütőbe.
  • Rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Húst nem kell sózni, hiszen a szalonna sós. A finom szalonna íz a húsba is belesül.

szalonnával rakott hús szalonnával rakott hús

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: