Gyorsan finom vacsorát varázsolhatunk az asztalra, kevés hozzávalóból.

HOZZÁVALÓK

  • 50 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 – 1,5 dl víz
  • A mázhoz:
  • 20 dkg ketchup
  • 8 teáskanál méz
  • 4 evőkanál szezámmag
  • chili por ízlés szerint
  • sütéshez olaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk.
  • Egy nagyobb tálba elkeverjük a lisztet, a keményítőt, a sót, tojást, olajat, sütőport és a vízet.
  • Sűrű tésztát kell kapjunk.
  • Beleforgatjuk a húst.
  • A mázhoz a ketchupot a mézzel és a chili porral elkeverjük, hozzáadjuk a szezámmagot is.
  • A húst bő, forró olajban megsütjük. Megforgatjuk a mázban és tányérra tesszük.

Rizzsel tálaljuk. Gyorsan elkészülnek a finom csirkefalatok.

szezámmagos csirkemell szezámmagos csirkemell

image_printNyomtatás
Hirdetés