Tejfölös párna

Puha tejfölös párnák, jó fokhagymásan vacsorára.

HOZZÁVALÓK

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • Kb. 3 dl víz
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál étolaj

A feltéthez:

  • 350 gramm tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kevés bors
  • 10 dkg sonkaszalámi
  • 10 dkg sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • A tészta hozzávalóit bedagasztjuk.
  • Meleg helyen fél órát hagyjuk kelni.
  • Ha megkelt kicsit még átgyúrjuk és ketté osztjuk a tésztánkat.
  • Sütőpapiron gáztepsi méretűre nyújtjuk.
  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  • Míg melegszik a sütőnk elkészítjük a tejfölös alapot.
  • A fokhagymát apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük egy picit sózzuk, borsozzuk.
  • A sonkaszalámit is apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  • A már meleg sütőben a tésztát 5 percig elősütjük, hogy a teteje kicsit megkeményedjen.
  • Kiszedjük a sütőből, rákenjük a fokhagymás tejfölt és elrendezzük rajta a sonkakockákat.
  • 10-12 percig sütjük.
  • Mikor majdnem kész rászórjuk a reszelt sajtot és még 1-2 percre visszatoljuk a sütőbe.

Nagy kockákra vágva tálaljuk. Ebből az adagból 2 tepsi tejfölös párnánk lesz. Ha marad másnap mikróba felmelegitve is finom.

tejfölös párna tejfölös párna

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés

Egy hozzászólás a “Tejfölös párna” bejegyzéhez

Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: