Tejfölös, tojásos szaftos hús

Vacsira és ebédre is megállja a helyét. Nagyon finom ízvilágú húst kapunk végeredményként.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg sertéscomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 tojás
  • 1 kis poharas tejföl
  • kevés olaj
  • só, bors
  • 1 tesákanál liszt

ELKÉSZÍTÉS

  • A tojást héjában megfőzzük.
  • A húst és a szalonnát felkockázzuk.
  • Kevés olajon kicsit megolvasztjuk a szalonnát, majd rádobjuk a húst.
  • Mikor kicsit elkzed pirulni a hús, kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  • A tejfölt a liszttel elkeverjük és a húsra öntjük. (kicsit merjünk bele a hús levéből)
  • Amíg kicsit összerotyog a tojást megpucoljuk és szintén kockákra vágjuk. A húshoz öntjük, elkeverjük.
  • Pár percig még hagyjuk, hogy összefőjön, a tojás sárgája szétessen.

Tésztával tálaljuk.

tejfölös tojásos szaftos hús tejfölös tojásos szaftos hús

Szólj hozzá!

Hozzászólás

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: