Vacsira és ebédre is megállja a helyét. Nagyon finom ízvilágú húst kapunk végeredményként.
HOZZÁVALÓK
- fél kg sertéscomb
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 tojás
- 1 kis poharas tejföl
- kevés olaj
- só, bors
- 1 tesákanál liszt
ELKÉSZÍTÉS
- A tojást héjában megfőzzük.
- A húst és a szalonnát felkockázzuk.
- Kevés olajon kicsit megolvasztjuk a szalonnát, majd rádobjuk a húst.
- Mikor kicsit elkzed pirulni a hús, kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
- A tejfölt a liszttel elkeverjük és a húsra öntjük. (kicsit merjünk bele a hús levéből)
- Amíg kicsit összerotyog a tojást megpucoljuk és szintén kockákra vágjuk. A húshoz öntjük, elkeverjük.
- Pár percig még hagyjuk, hogy összefőjön, a tojás sárgája szétessen.
Tésztával tálaljuk.
tejfölös tojásos szaftos hús tejfölös tojásos szaftos hús
Hirdetés