Tejszínes húskockák penne tésztával

Gyorsan elkészülő, laktató. Ebédre is tökéletes, egyszerű recept.

HOZZÁVALÓK

  • fél kg csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 szelet szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 50 dkg penne tészta

ELKÉSZÍTÉS

  • A csirkemellet apró kockákra vágjuk.
  • Kevés olajon egy nagyobb serpenyőben feltesszük pirulni. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.
  • Közben felszeleteljük a hagymát.
  • A szalonnát kockákra vágjuk.
  • Mikor kezd pirulni a csirke és a benne levő vizet már elfőtte, mellé dobjuk a hagymát és a szalonnát és tovább pirítjuk.
  • Ha már a hagyma is megpirult, egy kevés vizet öntünk alá és készre főzzük.
  • Amikor a hús már puha és a hagyma is jól szétfőtt, hozzákeverjük a főzőtejszínt.
  • Közben vízben kifőzzük a tésztát és az elkészült húshoz keverjük.

A sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós!
Jó étvágyat!

Tejszínes húskockák penne tésztával. Tejszínes húskockák penne tésztával.

Szólj hozzá!

Hozzászólás

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogger ezt szereti: