Mindent összerakunk és a sütő dolgozik helyettünk. 

HOZZÁVALÓK

  • 8 szelet tarja
  • 8 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés liszt a forgatáshoz
  • 1 evőkanál liszt a hagymához
  • só, bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl víz

ELKÉSZÍTÉS

  • A húst kicsit kiklopfoljuk.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • A szeleteket lisztbe forgatjuk és kevés olajon barnára pirítjuk.
  • A szalonnát bevagdossuk, a hagymát karikákra vágjuk. 
  • Kevés sóval és 1 evőkanál liszttel megszórjuk a hagymát és jól elkeverjük.
  • Nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és a megpirult húst sorba fektetjük.
  • Minden húsra teszünk egy szelet szalonnát. Rányomjuk a fokhagymát és a vöröshagymával megszórjuk az egészet.
  • Pici borsot még ilyenkor teszünk a tetejére.
  • Aláöntünk 2 dl vizet és fóliával befedjük a tepsit.
  • 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és még 15 percig pirítjuk a tetejét.

Kockákra vágott sült krumplival tálaljuk. Finom, laktató étel.

tepsis pecsenye, ahogy mi szeretjük tepsis pecsenye, ahogy mi szeretjük

image_printNyomtatás
Hirdetés