SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Emlékszel még a nagymama tojáskrémes csokikockájára? A puha, omlós piskótára, a gazdag, selymes krémre, és a tetején csillogó csokidarabokra? Ha igen, akkor ez a recept neked szól!

tojáskrémes csokikocka

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

A tésztához:
A krémhez:

1

A csokit felolvasszuk.

2

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

3

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, sütőport és a lisztet, majd a végén a tojások kemény habját.

4

Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük.

5

Közben a krémhez az összes hozzávalót, a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés közben.

6

Ha kihűlt, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.

7

A kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk, rákenjük a krém ⅔-át rátesszük a piskóta másik felét és bekenjük a maradék krémmel.

1-2 órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, de ez el is maradhat.

Kategória

Összetevők

A tésztához:
A krémhez:

Útmutató

1

A csokit felolvasszuk.

2

A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

3

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, sütőport és a lisztet, majd a végén a tojások kemény habját.

4

Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük.

5

Közben a krémhez az összes hozzávalót, a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés közben.

6

Ha kihűlt, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.

7

A kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk, rákenjük a krém ⅔-át rátesszük a piskóta másik felét és bekenjük a maradék krémmel.

1-2 órára a hűtőbe tesszük és felszeleteljük. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, de ez el is maradhat.
Tojáskrémes csokikocka
Hirdetés