Finom, krémes sütemény a tojáskrémes csokikocka.

HOZZÁVALÓK

  • A tésztához:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej
  • 15 dkg margarin

ELKÉSZÍTÉS

  • A csokit felolvasszuk.
  • A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  • A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, beletesszük az olvasztott csokit, sütőport és a lisztet, majd a végén a tojások kemény habját.
  • Sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 180 fokon 20 percig sütjük.
  • Közben a krémhez az összes hozzávalót, a margarinon kívül egy lábasban sűrűre főzzük, állandó kevergetés közben.
  • Ha kihűlt, a jól kikevert margarinnal összedolgozzuk.
  • A kihűlt piskótát keresztbe kettévágjuk, rákenjük a krém ⅔-át rátesszük a piskóta másik felét és bekenjük a maradék krémmel.

1-2 órára a hűtőbe tesszük és  felszeleteljük. Tetejét megszórhatjuk tortadarával, de ez el is maradhat.

tojáskrémes csokikocka

image_printNyomtatás
Hirdetés