SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

A túrókrémes süti igazi klasszikus, ami generációk óta örökíti át a finom ízek varázslatát.

Túrókrémes

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

A tésztához:
A töltelékhez:

A tészta elkészítése:
1

A vajat a cukorral kikeverjük.

2

A többi hozzávalót bele gyúrjuk.
Lágy lesz a tészta nyújtáskor lisztezzük bőven.

3

2 részre osztjuk.
Sütőpapíron tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük.

A krém elkészítése:
4

Margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót a citromot és a vaníliás cukrot is.

5

A krémet a kihült lapok közé töltjük.

6

Hűtőben pár órát állni hagyjuk.

7

Tálaláskor kis kockákra vágjuk, majd meghintjük porcukorral.

Ha délelőtt megsütjük,délután már könnyen szeletelhető.

Összetevők

A tésztához:
A töltelékhez:

Útmutató

A tészta elkészítése:
1

A vajat a cukorral kikeverjük.

2

A többi hozzávalót bele gyúrjuk.
Lágy lesz a tészta nyújtáskor lisztezzük bőven.

3

2 részre osztjuk.
Sütőpapíron tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsi hátulján 180 fokos sütőben megsütjük.

A krém elkészítése:
4

Margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót a citromot és a vaníliás cukrot is.

5

A krémet a kihült lapok közé töltjük.

6

Hűtőben pár órát állni hagyjuk.

7

Tálaláskor kis kockákra vágjuk, majd meghintjük porcukorral.

Ha délelőtt megsütjük,délután már könnyen szeletelhető.
Túrókrémes
Hirdetés