Vanília öntet

Vanília öntet

Nagyon szeretjük a fánkhoz ezt az egyszerű vanília öntetet.

HOZZÁVALÓK

  • fél liter tej
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj

ELKÉSZÍTÉS

  • A tojássárgákat egy dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük.
  • A maradék tejet a vaníliás cukorral felmelegítjük és hozzáöntjük a cukros tojássárgákat.
  • Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. 
  • Tűzről levéve belekeverjük a vajat.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Fánkhoz, rizsfelfújthoz és aranygaluskához is szoktuk ezt a mártást készíteni.

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: