Különleges, de mégis egyszerű vacsora a sütőből.

A tésztát bedagasztjuk és meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük és kevés forró olajon mindkét felét pirosra sütjük.
A szószhoz a vaj kivételével minden alapanyagot összekeverünk és forrásig főzzük.

Mikor felforrt elzárjuk alatta a tüzet és belekeverjük a vajat.

A megsült húst darabokra tépkedjük két villa segítségével.
A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral.

A húst összekeverjük a háromnegyede szósszal.

Hozzákeverjük az 1/4 fej apróra vágott hagymát.

Hozzá keverjük a sajt negyedét.

Minden tésztára halmozunk a húsból.

Megszórjuk reszelt sajttal.

Egymás tetejére tesszük a tésztákat, majd állítva a formába tesszük.

Meglocsoljuk a maradék szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
A tésztát bedagasztjuk és meleg helyen 30 percig állni hagyjuk.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, fűszerezzük és kevés forró olajon mindkét felét pirosra sütjük.
A szószhoz a vaj kivételével minden alapanyagot összekeverünk és forrásig főzzük.

Mikor felforrt elzárjuk alatta a tüzet és belekeverjük a vajat.

A megsült húst darabokra tépkedjük két villa segítségével.
A tésztát kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
Egy püspökkenyér formát kibélelünk sütőpapírral.

A húst összekeverjük a háromnegyede szósszal.

Hozzákeverjük az 1/4 fej apróra vágott hagymát.

Hozzá keverjük a sajt negyedét.

Minden tésztára halmozunk a húsból.

Megszórjuk reszelt sajttal.

Egymás tetejére tesszük a tésztákat, majd állítva a formába tesszük.

Meglocsoljuk a maradék szósszal, és megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.

Forrón tálaljuk.
Hozzászólás