Idén bőségesen terem a cukkini a kertünkben, így izgalmas kihívás elé nézünk: hogyan használjuk fel ezt a fantasztikus zöldséget minél változatosabb módon?
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Vágjuk félbe a meghámozott cukkinit, és egy kanállal távolítsuk el a belsejét, hogy csónakokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
Az olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük sóval és borssal.
Süssük szép pirosra.
A húsos keveréket töltsük bele a cukkini csónakokba, tetejére tegyünk kis szalonna szeletkéket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy nagyon kevés vizet öntünk alá és alufóliával lefedjük.
A már előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Összetevők
Útmutató
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Vágjuk félbe a meghámozott cukkinit, és egy kanállal távolítsuk el a belsejét, hogy csónakokat kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
Az olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a darált húst. Fűszerezzük sóval és borssal.
Süssük szép pirosra.
A húsos keveréket töltsük bele a cukkini csónakokba, tetejére tegyünk kis szalonna szeletkéket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Egy nagyon kevés vizet öntünk alá és alufóliával lefedjük.
A már előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és megszórjuk reszelt sajttal.
Visszatoljuk a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Hozzászólás