A répatorta az egyik legegyszerűbb desszert, amit elkészíthetsz. Nem igényel bonyolult hozzávalókat, és még a kezdő sütők is könnyedén boldogulnak vele. A lényeg, hogy a répa friss és lédús legyen, a tészta pedig puha és omlós.
![egyszerű répatorta](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2024/03/20240320_093438-e1710925466320.jpg?fit=1500%2C2000&ssl=1)
A cukrot két tojás sárgájával és az olajjal habosra keverjük.
![egyszerű répatorta](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2024/03/20240320_064232-e1710925566716.jpg?fit=768%2C1024&ssl=1)
Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Ezzel is jól elkeverjük.
Majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral, vaníliás cukorral és fahéjjal elkevert lisztet.
![egyszerű répatorta](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2024/03/20240320_071135-e1710925657909.jpg?fit=768%2C1024&ssl=1)
Két tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Egy tojásfehérjét a porcukorral kikeverjük és még a langyos sütire öntjük.
Egészséges: A répa tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így ez a torta nem csak finom, de tápláló is.
Könnyű: A répatorta nem túl nehéz, így tökéletes választás desszertnek, de akár uzsonnára is fogyasztható.
Sokoldalú: A répatorta ízlés szerint variálható. Díszíthetjük dióval, mazsolával, csokoládéval, vagy akár krémsajttal is.
Összetevők
Útmutató
A cukrot két tojás sárgájával és az olajjal habosra keverjük.
![egyszerű répatorta](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2024/03/20240320_064232-e1710925566716.jpg?fit=768%2C1024&ssl=1)
Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Ezzel is jól elkeverjük.
Majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral, vaníliás cukorral és fahéjjal elkevert lisztet.
![egyszerű répatorta](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2024/03/20240320_071135-e1710925657909.jpg?fit=768%2C1024&ssl=1)
Két tojásfehérjéből habot verünk és óvatosan a masszához forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Egy tojásfehérjét a porcukorral kikeverjük és még a langyos sütire öntjük.
Egészséges: A répa tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így ez a torta nem csak finom, de tápláló is.
Könnyű: A répatorta nem túl nehéz, így tökéletes választás desszertnek, de akár uzsonnára is fogyasztható.
Sokoldalú: A répatorta ízlés szerint variálható. Díszíthetjük dióval, mazsolával, csokoládéval, vagy akár krémsajttal is.
Hozzászólás