Laktató tésztavacsora sajtimádóknak.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/A030F436-03F8-447C-A6D3-AE63F556441C.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A tészta hozzávalóiból bedagasztjuk a kenyértésztát.
Pihentetjük, míg elkészítjük a sajtos tésztát.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/FE8D6B66-265C-4B55-B0EF-D985AF2563B6.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
2 pohár tejet egy mély serpenyőben felmelegítünk.
Hozzáöntjük a tésztát, sót, borsot.
Addig főzzük, míg megpuhul a tészta.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/94B0E895-F341-4512-A4A8-46D5CC265AA0.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Mikor majdnem puha a tészta hozzáöntünk még egy pohár tejet.
Jól elkeverjük, mikor újra felforrt hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad és ragacsos nem lesz.
Három kb. 15 centi átmérőjű süthető kerámia tálat kivajazunk.
Lapka sajttal kibéleljük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/87F0E5B5-1879-474B-A0D3-6279394A868D.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A bacon szalonnát elosztjuk a tálak alján.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/529A16EA-5794-40E2-ACC9-7652B168F0D3.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Rákanalazzuk a sajtos tésztát.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/6C067E42-7758-49A7-AD5F-9C7D9F587B2F.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A megkelt kenyértésztát 3 részre osztjuk.
Akkorára nyújtjuk, hogy a tálak tetejét befedje.
Letakarjuk a tálakat a tésztával.
A sóval, fokhagymával , petrezselyemmel elkevert olvasztott vajjal megkenjük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/C143C5E8-3A8B-45E3-A51F-53E899D6C009.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/A030F436-03F8-447C-A6D3-AE63F556441C.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha elkészült tálra borítjuk, így a kenyér tészta lesz az elkészült ételünk alja.
Összetevők
Útmutató
A tészta hozzávalóiból bedagasztjuk a kenyértésztát.
Pihentetjük, míg elkészítjük a sajtos tésztát.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/FE8D6B66-265C-4B55-B0EF-D985AF2563B6.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
2 pohár tejet egy mély serpenyőben felmelegítünk.
Hozzáöntjük a tésztát, sót, borsot.
Addig főzzük, míg megpuhul a tészta.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/94B0E895-F341-4512-A4A8-46D5CC265AA0.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Mikor majdnem puha a tészta hozzáöntünk még egy pohár tejet.
Jól elkeverjük, mikor újra felforrt hozzáadjuk a reszelt sajtot.
Addig kevergetjük, míg a sajt el nem olvad és ragacsos nem lesz.
Három kb. 15 centi átmérőjű süthető kerámia tálat kivajazunk.
Lapka sajttal kibéleljük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/87F0E5B5-1879-474B-A0D3-6279394A868D.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A bacon szalonnát elosztjuk a tálak alján.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/529A16EA-5794-40E2-ACC9-7652B168F0D3.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Rákanalazzuk a sajtos tésztát.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/6C067E42-7758-49A7-AD5F-9C7D9F587B2F.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A megkelt kenyértésztát 3 részre osztjuk.
Akkorára nyújtjuk, hogy a tálak tetejét befedje.
Letakarjuk a tálakat a tésztával.
A sóval, fokhagymával , petrezselyemmel elkevert olvasztott vajjal megkenjük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/C143C5E8-3A8B-45E3-A51F-53E899D6C009.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
![Extra sajtos szarvacska tésztatálon](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/02/A030F436-03F8-447C-A6D3-AE63F556441C.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Ha elkészült tálra borítjuk, így a kenyér tészta lesz az elkészült ételünk alja.
Hozzászólás