Farsang idején elmaradhatatlan, hogy süssünk egy finom fánkot. Ezt a receptet évek óta használjuk, jól bevált. Egyszerű, finom fánkok.
![Farsangi fánk](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/01/9BF1E8D7-15C6-42B1-AF5F-F9C6CAD10C84.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
3 dl langyos tejben egy evőkanál porcukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A tojássárgáját a többi porcukorral elkeverjük.
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat a megkelt élesztőt, a rumot és a porcukorral elkevert tojást.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.
Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkára borítjuk, kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszúróval vagy vizespohárral kiszaggatjuk.
![Farsangi fánk](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/01/57D42F77-ED6D-4751-AF30-7E1DF053F248.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Letakarjuk és még fél órát kelesztjük.
![Farsangi fánk](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/01/C026279D-2A8C-4CFB-9686-37C812ACDD59.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Közepét benyomjuk és bő olajban kisütjük.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Összetevők
Útmutató
3 dl langyos tejben egy evőkanál porcukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A tojássárgáját a többi porcukorral elkeverjük.
A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat a megkelt élesztőt, a rumot és a porcukorral elkevert tojást.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.
Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.
Lisztezett deszkára borítjuk, kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszúróval vagy vizespohárral kiszaggatjuk.
![Farsangi fánk](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/01/57D42F77-ED6D-4751-AF30-7E1DF053F248.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Letakarjuk és még fél órát kelesztjük.
![Farsangi fánk](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/01/C026279D-2A8C-4CFB-9686-37C812ACDD59.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Közepét benyomjuk és bő olajban kisütjük.
Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzászólás