SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Farsang idején elmaradhatatlan, hogy süssünk egy finom fánkot. Ezt a receptet évek óta használjuk, jól bevált. Egyszerű, finom fánkok.

Farsangi fánk

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő20 percÖsszes idő1 óra 30 perc

1

3 dl langyos tejben egy evőkanál porcukorral felfuttatjuk az élesztőt.

2

A tojássárgáját a többi porcukorral elkeverjük.

3

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat a megkelt élesztőt, a rumot és a porcukorral elkevert tojást.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.

4

Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.

5

Lisztezett deszkára borítjuk, kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszúróval vagy vizespohárral kiszaggatjuk.

6
Farsangi fánk

Letakarjuk és még fél órát kelesztjük.

7
Farsangi fánk

Közepét benyomjuk és bő olajban kisütjük.

8

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekvárral, vagy vaníliamártással tálaljuk. Kb.28-30 darab fánk jött ki ebből az adagból.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

3 dl langyos tejben egy evőkanál porcukorral felfuttatjuk az élesztőt.

2

A tojássárgáját a többi porcukorral elkeverjük.

3

A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, az olvasztott vajat a megkelt élesztőt, a rumot és a porcukorral elkevert tojást.
Annyi langyos tejjel dagasztjuk, hogy lágy, kalácstészta sűrűségű tésztát kapjunk.

4

Tetejét liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 1 órát kelni hagyjuk.

5

Lisztezett deszkára borítjuk, kb. ujjnyi vastagra kinyújtjuk és fánkszúróval vagy vizespohárral kiszaggatjuk.

6
Farsangi fánk

Letakarjuk és még fél órát kelesztjük.

7
Farsangi fánk

Közepét benyomjuk és bő olajban kisütjük.

8

Papírtörlővel bélelt tálba szedjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekvárral, vagy vaníliamártással tálaljuk. Kb.28-30 darab fánk jött ki ebből az adagból.
Farsangi fánk
Hirdetés