SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKezdő

Készíts te is friss, omlós, forró ropogós bagettet vacsorára.

Házi bagett

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 30 percFőzési idő30 percÖsszes idő2 óra

1

Kevés langyos vízben a cukorral együtt felfuttatjuk az élesztőnket.

2

A lisztbe belekeverjük a zsírt, sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

3

Egy nagyobb tálat olajozzunk ki, majd hagyjuk állni a tésztánkat benne egy meleg helyen letakarva körülbelül egy órát, vagy amíg duplájára nem nő.

4

Mikor megkelt, osszuk két részre.

5

Nyújtsuk ki téglalap alakúra, de nem túl vékonyra.

6

Tekerjük fel a téglalapot, hogy bagett alakú tésztát kapjunk.

7

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még 20 percet pihentetjük letakarva.

8

Egy éles késsel hosszában ejtünk egy bevágást.

9

Megkenjük vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

10

Legalább 15 percet hagyjuk hűlni, mielőtt felvágnánk.
Tökéletes szendvicsekhez.

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

Kevés langyos vízben a cukorral együtt felfuttatjuk az élesztőnket.

2

A lisztbe belekeverjük a zsírt, sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi langyos vízzel dagasztjuk be, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.

3

Egy nagyobb tálat olajozzunk ki, majd hagyjuk állni a tésztánkat benne egy meleg helyen letakarva körülbelül egy órát, vagy amíg duplájára nem nő.

4

Mikor megkelt, osszuk két részre.

5

Nyújtsuk ki téglalap alakúra, de nem túl vékonyra.

6

Tekerjük fel a téglalapot, hogy bagett alakú tésztát kapjunk.

7

Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és még 20 percet pihentetjük letakarva.

8

Egy éles késsel hosszában ejtünk egy bevágást.

9

Megkenjük vízzel, majd 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

10

Legalább 15 percet hagyjuk hűlni, mielőtt felvágnánk.
Tökéletes szendvicsekhez.

Házi bagett
Hirdetés