Laktató magyaros ízvilágú egytálétel. Kevés munkával finom húsos babpörköltet készíthetünk.
![Húsos babpörkölt](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/03/9A6B20FB-4B1F-459C-8138-6118E357453D.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A babot előző este beáztatjuk.
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.
A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.
![húsos babpörkölt](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/03/D9303588-CC07-43E8-8E0F-604229F14443.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.
Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.
Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.
Összetevők
Útmutató
A babot előző este beáztatjuk.
Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott répát, a paradicsomot, a paprikát és összepároljuk őket.
Hozzáadjuk a pirospaprikát, sót, borsot és a babérlevelet.
A babot és a nagyobb kockákra vágott húst is beletesszük.
![húsos babpörkölt](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/03/D9303588-CC07-43E8-8E0F-604229F14443.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Felöntjük az alaplével, lefedjük és alacsony hőfokon 2 órán keresztül főzzük.
Néha megkeverjük.
A végére sűrű szaftot kapunk.
Az utolsó 10 percben beleszórunk egy marék házi jellegű tarhonyát.
Hozzászólás