SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

A Mese almás igazi klasszikus, ami generációk óta örökíti át a finom ízek varázslatát.

mese almás

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő20 percFőzési idő30 percÖsszes idő50 perc

Tésztához:
Töltelékhez:

1

Almát lereszeljük, cukorral és fahéjjal elkeverjük.
Állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük.

2

A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Ketté osztjuk.

3

Egy kisebb magas falú tepsit kivajazunk és a tészta egyik felét elterítjük benne.

4

Az almát kinyomkodjuk és a tésztára tesszük.

5

A másik fél tésztával beborítjuk.

6

Tojással megkenjük és villával sűrűn, egészen az aljáig megszúrkáljuk.

7

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockáka vágva tálaljuk.

Kategória

Összetevők

Tésztához:
Töltelékhez:

Útmutató

1

Almát lereszeljük, cukorral és fahéjjal elkeverjük.
Állni hagyjuk míg a tésztát elkészítjük.

2

A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
Ketté osztjuk.

3

Egy kisebb magas falú tepsit kivajazunk és a tészta egyik felét elterítjük benne.

4

Az almát kinyomkodjuk és a tésztára tesszük.

5

A másik fél tésztával beborítjuk.

6

Tojással megkenjük és villával sűrűn, egészen az aljáig megszúrkáljuk.

7

180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Ha kihűlt porcukorral megszórjuk és kockáka vágva tálaljuk.
Mese almás
Hirdetés