Húsmentes napokra nagyon finom választás ez a paradicsomos tészta.


A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a paradicsomot kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
A mozzarellát apróra vágjuk és beletesszük a paradicsomos szószba.

Beletesszük a felvágott bazsalikomot is.

A megfőtt tésztát belekeverjük.

Egy kisebb tepsibe öntjük a paradicsomos-mozzarellás tésztát.

Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.

Forrón tálaljuk.
Összetevők
Útmutató

A tésztát sós vízben megfőzzük.
Közben a paradicsomot kockákra vágjuk és a zúzott fokhagymával kevés olajon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot.
Sózzuk, borsozzuk.
A mozzarellát apróra vágjuk és beletesszük a paradicsomos szószba.

Beletesszük a felvágott bazsalikomot is.

A megfőtt tésztát belekeverjük.

Egy kisebb tepsibe öntjük a paradicsomos-mozzarellás tésztát.

Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad.

Forrón tálaljuk.
Hozzászólás