SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

Igazi sós perecek. Kívül ropogós, belül puha. Mindenki kedvence lesz.

Sós perec

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 10 percFőzési idő15 percÖsszes idő1 óra 25 perc

A kenéshez:

1

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.

3

Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.

4

12 részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

6

Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.

7

Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.

Igazi esti tévénézős finomság. Aki nem szereti nagyon sósan csak kevés sós masszával kenje be.

Kategória

Összetevők

A kenéshez:

Útmutató

1

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.

2

A lisztet, a tojást és a zsírt tálba tesszük, sózzuk és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt.

3

Jól kidolgozzuk a tésztát és meleg helyen 1 órát pihentetjük.

4

12 részre osztjuk és pereceket formálunk a tésztából.

5

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (nekünk 4 db fért egy tepsibe) és előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

6

Közben a sót és a lisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy folyós masszát kapjunk.

7

Mikor majdnem kész a perec megkenjük a sós masszával és még pár percig sütjük.

Igazi esti tévénézős finomság. Aki nem szereti nagyon sósan csak kevés sós masszával kenje be.
Sós perec
Hirdetés