Tepsis hús szalonnás tésztával

tepis hús szalonnás tésztával

Nagy kedvenc nálunk ez a finom egytálétel. Tepsiben összerakva gyorsan megsül.

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg sertéscomb
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg kockatészta
  • bors
  • pirosarany
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • kevés olaj
  • 10 dkg reszelt sajt

ELKÉSZÍTÉS

  • A húst szeletekre vágjuk és kevés olajon, sóval, borssal ízesítve megsütjük.
  • Közben a szalonnát kockákra vágjuk.
  • Ha a hús elkészült egy kisebb tepsibe tesszük.
  • A maradék olajon átsütjük a szalonnát.
  • A húst megkenjük pirosarannyal.
  • Míg a szalonna hül kifőzzük a tésztát.
  • 1 dl tejfölt és a tojást a kihült szalonnához keverjük.
  • Majd a megfőtt tésztát is hozzátesszük és az egészet ráborítjuk a tepsiben várakozó húsra.
  • A maradék tejföllel megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Felvágva savanyúsággal vagy ketchuppal tálaljuk.

tepsis hús szalonnás tésztával tepsis hús szalonnás tésztával

image_pdfPDFimage_printNyomtatás
Hirdetés
Szólj hozzá!

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: