SzerzőL. Ákos
ÉrtékelésNehézségKözéphaladó

A bagel egy finom és sokoldalú péksütemény. Vajjal megkenve, egy pohár tej mellé. Finom vacsora.

bagel

Mennyiség4 Adag
Előkészítési idő1 óra 40 percFőzési idő30 percÖsszes idő2 óra 10 perc

1

A tejet a vajjal felmelegítjük, kézmelegre hűtjük.
Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 percig állni hagyjuk.

2

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást és 1 fehérjét. (sárgáját félretesszük a kenéshez)

3

A felfutott élesztős tejet a liszthez adjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.

4

Letakarva, langyos helyen 1 órát pihentetjük.

5

Lisztezett deszán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. (Ez nálunk úgy történt, hogy egy nagyobb pohárral köröket szaggattunk, majd a közepét egy pici pohárral szúrtuk ki).

6

A tésztakarikákat letakarjuk és még 30 percet pihentetjük.

7

Közben vizet forralunk egy lábasban, cukrozzuk, sózzuk.

8
Bagel

A megkelt bageleket forró vízbe mártjuk, lapáttal lenyomjuk, míg 10-ig számolunk.
Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tojássárgával megkenjük és megszórjuk a magvakkal.

9
bagel

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Ne félj kísérletezni! A bagel tölthető édes és sós finomságokkal is.
10

A sütőben aranybarnára sültek a bagelek. A ropogós héj alatt puha, levegős bél volt. Büszkén néztük a művünket, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk.

Vajjal, krémsajttal, sonkával, sajttal... mindennel kipróbáltuk. Finom volt! A bagel igazi ízbomba, tele lehetőségekkel.

Örülünk, hogy bevállaltuk a bagel sütést. Nem volt bonyolult, és az eredmény magáért beszélt. Biztosan lesz még bagelkalandunk a jövőben!

Kategória

Összetevők

Útmutató

1

A tejet a vajjal felmelegítjük, kézmelegre hűtjük.
Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd 10 percig állni hagyjuk.

2

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a 2 evőkanál cukrot, 1 egész tojást és 1 fehérjét. (sárgáját félretesszük a kenéshez)

3

A felfutott élesztős tejet a liszthez adjuk és jól kidolgozzuk a tésztát.

4

Letakarva, langyos helyen 1 órát pihentetjük.

5

Lisztezett deszán 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. (Ez nálunk úgy történt, hogy egy nagyobb pohárral köröket szaggattunk, majd a közepét egy pici pohárral szúrtuk ki).

6

A tésztakarikákat letakarjuk és még 30 percet pihentetjük.

7

Közben vizet forralunk egy lábasban, cukrozzuk, sózzuk.

8
Bagel

A megkelt bageleket forró vízbe mártjuk, lapáttal lenyomjuk, míg 10-ig számolunk.
Átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, a tojássárgával megkenjük és megszórjuk a magvakkal.

9
bagel

Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Ne félj kísérletezni! A bagel tölthető édes és sós finomságokkal is.
10

A sütőben aranybarnára sültek a bagelek. A ropogós héj alatt puha, levegős bél volt. Büszkén néztük a művünket, és alig vártuk, hogy megkóstoljuk.

Vajjal, krémsajttal, sonkával, sajttal... mindennel kipróbáltuk. Finom volt! A bagel igazi ízbomba, tele lehetőségekkel.

Örülünk, hogy bevállaltuk a bagel sütést. Nem volt bonyolult, és az eredmény magáért beszélt. Biztosan lesz még bagelkalandunk a jövőben!

Bagel
Hirdetés