Kevés hozzávalóból, kevés munkával finom ételt varázsolhatunk az asztalra.
![pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i1.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/B53EDC46-EA05-4CC1-882A-64DEFC638DB6.jpeg?fit=2000%2C1500&ssl=1)
A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
Jól összedolgozzuk, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
![Pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/8DCED0E1-4CC0-48FE-9CE8-3DDF3D6CCD1E.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Olajjal kikenünk egy kisebb tepsit vagy serpenyőt.
Golyókat formálunk a húsból és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a szószt.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot.
Fűszerezzük, és közepes lángon, többször megkeverve sűrű szósszá főzzük.
A főzés vége előtt pár perccel 1 evőkanál ecetet öntünk hozzá.
![Pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/2D13BD01-84CD-4DEB-BF03-11676085BA17.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A közben elkészült húsra öntjük és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
![pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/C1B8D05E-EB38-48DD-904A-F628ADB71810.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Mikor elkészült megszórjuk reszelt sajttal.
Összetevők
Útmutató
A darált húst összekeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel.
Jól összedolgozzuk, majd a reszelt sajtot is hozzáadjuk.
![Pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i0.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/8DCED0E1-4CC0-48FE-9CE8-3DDF3D6CCD1E.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Olajjal kikenünk egy kisebb tepsit vagy serpenyőt.
Golyókat formálunk a húsból és a tepsibe sorakoztatjuk őket.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Közben elkészítjük a szószt.
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük és ráöntjük a paradicsomot.
Fűszerezzük, és közepes lángon, többször megkeverve sűrű szósszá főzzük.
A főzés vége előtt pár perccel 1 evőkanál ecetet öntünk hozzá.
![Pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/2D13BD01-84CD-4DEB-BF03-11676085BA17.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
A közben elkészült húsra öntjük és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe.
![pulykagombóc paradicsomos szósszal](https://i2.wp.com/www.gyorsvacsi.hu/wp-content/uploads/2020/04/C1B8D05E-EB38-48DD-904A-F628ADB71810.jpeg?fit=1024%2C768&ssl=1)
Mikor elkészült megszórjuk reszelt sajttal.
Hozzászólás